miercuri, 6 ianuarie 2010

Un blog pentru sportivi si nu numai

Am dat astazi peste un blog interesant de urmarit pentru sportivi, antrenori, instructori si alte persoane care au tangenta cu sportul.
Blogul apartine unei doamne psiholog cu master in psihologie clinica si in Ed.Fizica si Sport. Mai multe date despre dansa gasiti chiar pe blogul cu pricina.

Am citit cateva articole si mi s-au parut foarte interesante si chiar utile. Din cate mi-am dat seama, articolele se leaga mai mult de partea psihologica a sportului (bineinteles, de vreme ce autoarea este psiholog). De asemenea, nu se discuta despre fotbal sau despre atletism, ci despre sport in general, existand si cateva articole care se refera la anumite sporturi.
Ce mi se pare si mai minunat este faptul ca dansul sportiv nu este exclus.

Ma bucur ca am gasit acest blog din mai multe motive: pentru ca este necesara si pregatirea psihologica si mentala (de care multi nu situ, o uita sau nu ii dau importanta necesara), pentru ca nu pune accent pe pregatirea tehnica sau cea fizica (care sunt "ultra-dezbatute" in mii de locuri si de mii de persoana) si pentru ca vorbeste despre ceea ce poate face o persoana pentru a-si imbunatati performantele pornind din interiorul sau (nu doar din exterior), prin felul sau de a gandi, de a actiona si prin comportamentul sau.

Nu stiu cat de des scrie doamna psiholog, dar am adaugat blogul in banda din partea dreapta, pentru a fi informati cand posteaza ceva nou.
Va invit sa il urmariti (la aceasta adresa), sa invatati din experientele altora si sa le testati. Insa nu cadeti in extrema cealalta; nu se face performanta numai vorbind si prin antrenamente mentale.
Si inca ceva. Nu uitati ca blogul despre care v-am vorbit trateaza problemele la modul general. Doar antrenorul, care cunoaste pe fiecare sportiv in parte, apreciaza cel mai bine ce anume trebuie facut. Informati-va si inainte de a pune in practica discutati si cu instructorul/antrenorul. Una e teoria si alta e practica. Tehnicile trebuie adaptate in funcite de fiecare sportiv (pereche) in parte.

Un comentariu:

  1. Buna,

    Multumesc pentru comentariul de mai sus. Ma bucur ca cineva apreciaza blogul meu www.tanase.biz/blog Subiectele de acolo sunt valabile pentru orice sport, chiar daca vorbesc despre inot sau tenis :)Pentru orice intrebari, sugestii sau povesti va invit si pe aceasta cale sa imi scrieti la nicoleta@tanase.biz Succese!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.